Afval opgeruimd in Arnemuiden

Mijn zus en ik ruimen al jaren zwerfafval op, ook hebben we een keer mee gedaan met de Landelijke Opschoondag maar toen waren we maar met 6 mensen. We zeiden tegen elkaar we moeten eens iets groots opzetten, maar wisten niet hoe.

Nu kwam er een folder in de brievenbus dat ze in Arnemuiden afval gingen opruimen op 23 maart. Ik heb toen contact gezocht met de organisator en de spandoek en vlag gegeven van Supporter van Schoon, die hebben ze toen opgehangen. Ik ben heel blij dat ze dit georganiseerd hebben.

Er kwamen ongeveer 45 personen om mee te helpen. Er is die dag heel veel afval opgeruimd. Mijn tweelingneefjes Jesse en Noah van 11 jaar helpen ook altijd mee en leren om niet zomaar wat op straat te gooien, ik ben trots op ze! Ik hoop dat ze nog een keer zo'n actie organiseren en dat er meer mensen zijn die als ze afval zien liggen dit dan ook gelijk opruimen. Al met al een geslaagde dag!

Neeltje Meulmeester 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233608 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

juf en kinderen van de Lisdodde opvolgers van Lightning

Juf Isa en de kinderen van groep 4B van de Lisdodde nemen het opruimstokje van husky Lightning over. “De kinderen riepen direct dat zij dat wel wilden doen”, vertelt juf Isa. “Ze vinden het heel erg als dieren dood gaan omdat ze plastic eten dat in de natu…

Lees meer
Verhalen, Emmen

Ploggen met verenigingen

Opruimer Pieter van Beyma hoorde over ploggen en bedacht een plan. "Ik wist

het ook niet, maar 'ploggen' is opruimen terwijl je aan het joggen bent. Nu
ben ik geen jogger, maar …

Lees meer
Verhalen, Emmen