Aftrap Landelijke Opschoondag dit jaar in Oss (en iedereen is welkom!)

Meer dan 100.000 Nederlandse vrijwilligers gaan op zaterdag 24 maart tijdens de 16e editie van Landelijke Opschoondag de straat op voor een grote voorjaarsschoonmaak. Onder het mom van ‘één buurt, één missie’ steekt iedereen die geniet van schoon de handen uit de mouwen voor een zwerfafvalvrije omgeving. De landelijke aftrap vindt dit jaar plaats in Oss.

 

Bij roeiverening Aross in Oss komen de gemeente, diverse verenigingen, lokale ondernemers Stichting Landschapsbeheer Oss én vrijwilligers samen om de voorjaarsschoonmaak in te luiden. Uiteraard doet ook burgemeester Wobine Buijs mee. En in de week voorafgaand aan de Landelijke Opschoondag gaan ook al 29 scholen en 3.100 leerlingen aan de slag met verschillende opschoonacties. 

Wil je er 24 maart bij zijn in Oss? Dat kan!

 

Tussen 9.00 - 09.45 uur luiden Stichting Landschapsbeheer Oss, de burgemeester van Oss, wethouder Johan van der Schoot, IVN Schone Maas, het Waterschap en Helene van Zutphen van Stichting Nederland Schoon de Landelijke Opschoondag samen in.

Om 9.45 uurwordt er vanaf Roeivereniging Aross (Macharenseweg) gestart met opschonen.

Na afloop trakteert Domino’s Pizza all vrijwilligers bij Aross op een lekkere pizzapunt. Albert Heijn zorgt voor een goed gevulde goody bag die iedereen na afloop mee naar huis krijgt. 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 229316 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Súver Skjin houdt wateren van Sneek schoon

Na een gezellige kop koffie samen, gingen 20 deelnemers op 4 bootjes zo'n 2,5 uur aan de slag op het water. Er werd ontzettend fanatiek schoongemaakt, en dat was te zien: de wateren rondom Sneek waren na afloop van de actie een stuk schoner. De Landelijke Ops…

Lees meer
Verhalen
....

Kijken: zo maakt Bedum schoon

Zaterdag 24 maart kwam de grote groep mensen samen op het Versplein van de Vlijt. Ook wethouders Johannes de Vries en Jan Willem van de Kolk waren aanwezig om mee te helpen. In tot…

Lees meer
Verhalen
....