Aftrap Landelijke Opschoondag dit jaar in Oss (en iedereen is welkom!)

Meer dan 100.000 Nederlandse vrijwilligers gaan op zaterdag 24 maart tijdens de 16e editie van Landelijke Opschoondag de straat op voor een grote voorjaarsschoonmaak. Onder het mom van ‘één buurt, één missie’ steekt iedereen die geniet van schoon de handen uit de mouwen voor een zwerfafvalvrije omgeving. De landelijke aftrap vindt dit jaar plaats in Oss.

 

Bij roeiverening Aross in Oss komen de gemeente, diverse verenigingen, lokale ondernemers Stichting Landschapsbeheer Oss én vrijwilligers samen om de voorjaarsschoonmaak in te luiden. Uiteraard doet ook burgemeester Wobine Buijs mee. En in de week voorafgaand aan de Landelijke Opschoondag gaan ook al 29 scholen en 3.100 leerlingen aan de slag met verschillende opschoonacties. 

Wil je er 24 maart bij zijn in Oss? Dat kan!

 

Tussen 9.00 - 09.45 uur luiden Stichting Landschapsbeheer Oss, de burgemeester van Oss, wethouder Johan van der Schoot, IVN Schone Maas, het Waterschap en Helene van Zutphen van Stichting Nederland Schoon de Landelijke Opschoondag samen in.

Om 9.45 uurwordt er vanaf Roeivereniging Aross (Macharenseweg) gestart met opschonen.

Na afloop trakteert Domino’s Pizza all vrijwilligers bij Aross op een lekkere pizzapunt. Albert Heijn zorgt voor een goed gevulde goody bag die iedereen na afloop mee naar huis krijgt. 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233623 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Ha school of bso! Promoot nu je actie

Gebruik het informatiedocument en het promotiemateriaal om te laten zien dat jullie aan de slag gaan tijdens de Landelijke Opschoondag én dat iedereen welkom is om mee te doen. NB: Als je ingelogd bent, kun je onder de knop 'MIJN ACCOUNT' ook een gepersonalise…

Lees meer
Verhalen
....

Pssst, bedrijf! promoot nu je actie

Gebruik de afbeeldingen, poster en het informatiedocument om online en in de (lokale) media te laten zien en horen dat jullie aan de slag gaan tijdens de Landelijke Opschoondag én …

Lees meer
Verhalen
....