900 man op de been in Emmen

In Emmen bracht de Landelijke Opschoondag zeker 900 mensen op de been. Samen ruimden zij zwerfafval op in de buurt. En omdat ze met zoveel waren, waren ze lekker snel klaar. 

In de wijk Angelslo werd de centrale actie georganiseerd. Leerlingen van de Catamaran ruimden hierbij op in de buurt van de school. Op zaterdag gingen jongeren van stichting Catch, mensen van Vluchtelingenwerk en de Dierenbescherming én veel inwoners samen op pad om hun buurt schoon te maken. Burgemeester Eric van Oosterhout kwam helpen opruimen in Angelslo.

Prijsvraag

Ook was er een prijsvraag voor goede ideeën om Angelslo schoner te maken. De eerste prijs ging naar het plan dat geweldig aansluit bij het thema 'Eén buurt, één missie' van de Landelijke Opschoondag: “Ruim regelmatig met je straat rommel op, want dat is ook goed voor je sociale contacten”.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 229309 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Súver Skjin houdt wateren van Sneek schoon

Na een gezellige kop koffie samen, gingen 20 deelnemers op 4 bootjes zo'n 2,5 uur aan de slag op het water. Er werd ontzettend fanatiek schoongemaakt, en dat was te zien: de wateren rondom Sneek waren na afloop van de actie een stuk schoner. De Landelijke Ops…

Lees meer
Verhalen
....

Kijken: zo maakt Bedum schoon

Zaterdag 24 maart kwam de grote groep mensen samen op het Versplein van de Vlijt. Ook wethouders Johannes de Vries en Jan Willem van de Kolk waren aanwezig om mee te helpen. In tot…

Lees meer
Verhalen
....