900 man op de been in Emmen

In Emmen bracht de Landelijke Opschoondag zeker 900 mensen op de been. Samen ruimden zij zwerfafval op in de buurt. En omdat ze met zoveel waren, waren ze lekker snel klaar. 

In de wijk Angelslo werd de centrale actie georganiseerd. Leerlingen van de Catamaran ruimden hierbij op in de buurt van de school. Op zaterdag gingen jongeren van stichting Catch, mensen van Vluchtelingenwerk en de Dierenbescherming én veel inwoners samen op pad om hun buurt schoon te maken. Burgemeester Eric van Oosterhout kwam helpen opruimen in Angelslo.

Prijsvraag

Ook was er een prijsvraag voor goede ideeën om Angelslo schoner te maken. De eerste prijs ging naar het plan dat geweldig aansluit bij het thema 'Eén buurt, één missie' van de Landelijke Opschoondag: “Ruim regelmatig met je straat rommel op, want dat is ook goed voor je sociale contacten”.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 235168 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Ha school of bso! Promoot nu je actie

Gebruik het informatiedocument en het promotiemateriaal om te laten zien dat jullie aan de slag gaan tijdens de Landelijke Opschoondag én dat iedereen welkom is om mee te doen. NB: Als je ingelogd bent, kun je onder de knop 'MIJN ACCOUNT' ook een gepersonalise…

Lees meer
Verhalen
....

Pssst, bedrijf! promoot nu je actie

Gebruik de afbeeldingen, poster en het informatiedocument om online en in de (lokale) media te laten zien en horen dat jullie aan de slag gaan tijdens de Landelijke Opschoondag én …

Lees meer
Verhalen
....