5 tips voor een schoon park

1. 

2. Afvalzakje erbij?

Zitten de snacks, zonnebrandsmeersels en zonnebrillen al in je rugzak? Stop er dan snel nog een afvalzakje bij. Die neemt op de heenweg vrijwel geen extra plek in, en kan op de terugweg - gevuld en al - netjes in de afvalcontainer achterblijven. Met daarin alle restanten van een heerlijke picknick natuurlijk. 

3. Makkie! Een zakasbak(kie)

Peuken bevatten giftige stoffen, die in de natuur (en in allerlei dieren) terechtkomen wanneer je je peuk niet netjes opruimt. Omdat in het park de asbakken niet voor het oprapen liggen, neem je een zakasbak mee. Daarin druk je je peuken makkelijk en veilig uit, en neem je ze moeiteloos mee naar huis - of naar een andere plek waar je de peuken netjes kunt weggooien. Voor een paar euro schaf je al een zakasbak aan. 

4. 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 229309 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

'Blij met onze vrijwilligers'

“Ons restaurant ligt aan de haven en het is voor onze gasten belangrijk dat het hier schoon en opgeruimd is. We zijn dan ook heel blij met de inzet van de vrijwilligers van Huizen Schoon. Meerdere keren per jaar maken zij de omgeving van de haven schoon. Als b…

Lees meer
Verhalen
....
Verhalen
....