429 kilo zwerfafval van het strand gehaald

Op maandag 14 augustus gingen wij, samen met nog een heleboel andere supporters én vrijwilligers van stichting de Noordzee, aan de slag op het strand. De opbrengst? Maar liefst 439 kilo zwerfafval! 

Tijdens de speciale Supporter van Schoon Etappe van de Boskalis Beach Cleanup Tour (BBCT) maakten we het strand tussen Velsen Noord en Wijk aan Zee schoon. De schoonmaaktour eindigde met een gezellige zwerfafvalbingo, een lunch en een ijsje in de zon. De BBCT is een initiatief van Stichting de Noordzee. 

Pas op Paraffine

Aan het begin van de tour werden we gewaarschuwd voor paraffine: brokjes van een wax-achtige, geelwitte substantie. De paraffine spoelde deze zomer aan op onze stranden en is gevaarlijk voor zeedieren en -vogels. Kom je zelf paraffine tegen tijdens een schoonmaakactie? Raap het dan op met handschoenen of een grijper.

Meer weten? Nieuwsgierig hoe de andere Beach Cleanup Tour Etappes zijn verlopen? Kijk dan op beachcleanuptour.nl

 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 234362 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Terugkijken: de uitreiking van de Schoonste Stranden Verkiezing 2017

True Want, zo bleek die middag, het gaat hartstikke goed met het schoon op de Nederlandse stranden. Er wordt veel energie in schoon gestoken door gemeenten, paviljoenhouders en badgasten. En dat is te zien .  Was je er niet bij? Bekijk de video hieronder voor een i…

Lees meer
Verhalen
....

Desiree gaat naar zee

True Inmiddels is de verkiezing afgelopen (Oostkapelle won de prijs voor het Schoonste Strand) en hebben we óók een gelukkige winnaar van het weekend weg getrokken. Desiree van den Aker…

Lees meer
Verhalen
....