40 tekenaars maken schone strip

Op zaterdag 27 februari wordt in Dordrecht 'Hoe schoner het wordt' gepresenteerd. Een stripalbum over zwerfafval waar maar liefst 40 man aan werkten. 

Aan het stripalbum werkten tekenaars van 7 tot  70+. Iedereen kreeg de ruimte om één tekening, collage of zwart-wit illustratie te maken met een link naar zwerfafval en iets herkenbaars van het Eiland van Dordrecht. Op deze manier worden beide onderwerpen op een unieke manier in beeld gebracht. Het resultaat is een uniek album dat van begin tot eind geproduceerd is op het Eiland van Dordrecht.

Voor Doorpakkers

Het album is bedoeld voor Dordtse Doorpakkers. Dit zijn mensen die actief bezig zijn met zwerfafval en zo Dordrecht een stukje schoner willen maken. Via hen kan het weer bij andere inwoners van de stad terecht komen. De makers willen het ook graag verspreiden op Dordtse scholen. 

Strip met een doel

Uiteindelijk hopen de makers van het album dat, in de toekomst, alle inwoners van de stad minder blikjes, flesjes en kartonnen doosjes weggooien zodat er minder zwerfafval op het Eiland van Dordrecht terecht komt. Sinds maart 2015 hebben ze met diverse creatieve acties al mooie resultaten geboekt met het opruimen van zwerfafval langs de provinciale weg en bij andere probleemlocaties op het Eiland. 

Naar de presentatie?

Heb je interesse in dit stripalbum? Zorg dan dat je op zaterdag 27 februari om 13:30 in café restaurant Merz op de Korte Kalkhaven 3 in Dordrecht bent. Van 14:00 tot 15:30 vindt er een signeersessie plaats. 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233605 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Beloond met complimenten"

"Ik doe het in mijn eentje. Tot nu toe heeft het schoonmaken al 3 volle afvalzakken opgeleverd. Ik vond zelfs een barbecue! De beloning bestond uit veel complimentjes van passanten. Dat is hartstikke leuk natuurlijk. Deze actie krijgt zéker een vervolg."

Lees meer
Verhalen
....

Een bord met pasta en bestek in de bosjes

Het doel van de ochtend? Een schone buurt. En dat lukte. Er werd ontzetten veel zwerfafval gevonden en opgeruimd. In de bosjes werd zelfs een bord met pasta en bestek gevonden! War…

Lees meer
Verhalen
....