2018 in beeld: dit waren de hoogtepunten

In 2018 zorgden ruim 229.000 Supporters van Schoon samen voor meer dan 1.500 opschoonacties. We kijken terug op een prachtig, schoon jaar. Wat hebben we veel bereikt!

Alle acties voor een schone buurt, groot én klein, zijn fantastisch. Daarvoor willen we jullie, de Supporters van Schoon, bedanken. Kijk met ons terug naar een aantal hoogtepunten van het afgelopen jaar.  

Landelijke Opschoondag 2018
Meer dan 130.000 Nederlanders gingen met elkaar aan de slag om op 24 maart tijdens de 16e editie van de Landelijke Opschoondag de buurt zwerfafvalvrij te krijgen. Een nieuw record, dus zeker een hoogtepunt. Een terugblik:

Schone avond4daagsE
De Avond4daagse is hartstikke leuk, maar een Schone Avond4daagse is nog véél leuker! Op wel 170 plekken in Nederland vond in 2018 een Schone Avond4daagse plaats. Zo ook in Zoetermeer. Het was prachtig weer, er waren veel mensen op de been, én het Jeugdjournaal was op bezoek. Want zo'n schoon feestje trekt natuurlijk de aandacht:Beach Cleanup TouRTijdens De Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting de Noordzee ruimden 2.764 vrijwilligers in 15 dagen 11.163 kilo afval op langs de Noordzeekust. Op 14 augustus werd er een speciale familie-etappe georganiseerd. Er is op deze dag 3 km strand schoongemaakt tussen Wijk aan Zee en Velsen-Noord. Supporters van Schoon waren daar natuurlijk bij.

Helden van Schoon2018 was het jaar dat we bijzondere Helden van Schoon in het zonnetje zetten. Zoals de 8-jarige Joep die van Gemeente 's-Hertogenbosch zijn eigen afvalbak kreeg. En boswachter Henk-Jan die een grote bijdrage levert aan het schoonhouden van de kwelders bij Holwerd. Ook onze trouwe viervoeters droegen hun schone steentje bij. Zoals de honden van hondentrainster Kelly. Hond Joy werd een superheld van schoon want zij is in september door kinderkrant Kidsweek uitgeroepen tot Dier van het Jaar 2018World Cleanup Day

Zaterdag 15 september was het World Cleanup Day: het grootste burgerinitiatief ter wereld dat zich inzet tegen zwerfafval. In meer dan 150 landen trokken miljoenen vrijwilligers door de straten, de parken, de bossen en langs de kusten om samen schoon te maken. Ook in Amersfoort waren heel veel mensen op de been tijdens World Cleanup Day, op het land én in het water:

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 232811 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Houd de Campus schoon en leefbaar

Met deze ongeveer 25 mensen hebben we de opkomst waarop we rekenden en nadat we geëindigd waren kwam er nog een enkeling die nog zelfstandig wat wou gaan prikken en heeft de dag erna de spullen ingeleverd. Ook was er een mevrouw die steevast elke dag ingangen …

Lees meer
Verhalen
....

"Wij organiseren één grote stadsschoonmaak op 23 maart"

“Er worden door het jaar heen veel verschillende schoonmaakacties georganiseerd in Alkmaar. Om ervoor te zorgen dat we elkaar kunnen versterken, heb ik ervoor gekozen om alle actie…

Lees meer
Verhalen
....