Zo doe je mee aan de Landelijke Opschoondag

8 januari 2019

20181012 Rotterdam Hires 2950

Op zaterdag 23 maart is het Landelijke Opschoondag. Hét moment om samen de buurt op te ruimen. Meedoen is vaak hartstikke leuk en is eigenlijk heel eenvoudig. Vooral met het stappenplan dat we voor je hebben gemaakt.

Je doet mee aan de Landelijke Opschoondag wanneer je een actie organiseert waarbij de buurt wordt schoongemaakt. Dat kan met een kleine groep of met een hele grote, je kunt de stoep schoonmaken of het hele park. En je kunt het met je vrienden doen of met een hele club onbekende buren en zo meteen gezellig kennismaken. 

Wat je ook doet: het is goed om je actie eerst even aan te melden op onze website. Zo breng je anderen eenvoudig op de hoogte van jouw deelname, nodig je mensen makkelijk uit en kunnen wij je van handige materialen voorzien.

3 STAPPEN VOOR EEN SUCCESVOLLE ACTIE

1. Maak een opschoonactie aan op onze website
Organiseer je voor het eerste een actie? Dan moet je eerst even een account aanmaken. Ben je al bekend bij ons? Log dan in met je bestaande gegevens. (Je kunt je wachtwoord even opnieuw aanvragen als je dat niet meer kunt vinden.) 

Maak een actie aan

2. Is je opschoonactie aangemeld?
Mooi! Dan kun je nu (gratis) materialen bestellen in onze webshop. Log in met je account en klik op de 'Speciaal voor jou' knop. Daar vind je alle materialen die gratis beschikbaar zijn. Van poster tot banier en van afvalzakken tot handschoenen: wij sturen je op wat je nodig hebt om met alle deelnemers aan de slag te gaan. Ook krijg je in jouw account toegang tot een promokit om je opschoonactie te promoten, zoals een video die je kunt personaliseren.

Let op! We zijn op dit moment erg druk met alle bestellingen voor de Landelijke Opschoondag, dus houd rekening met een levertijd van ca. 6 werkdagen.

3. Inspireer anderen en laat je zien
Laat aan zoveel mogelijk mensen zien dat jij je inzet tijdens de Landelijke Opschoondag. Dat kan via de mail, met posters en natuurlijk op social media. Gebruik op social altijd de hashtags #LOD2019 en #iedereendoetmee in je berichten. Misschien plaatsen wij jouw bericht wel door op een van onze platforms. Daar vragen we natuurlijk eerst altijd even je toestemming voor. 


NIET EEN EIGEN ACTIE ORGANISEREN, MAAR WEL MEEDOEN?

Dat kan natuurlijk ook. Door aan te haken bij een initiatief in de buurt. Laat je inspireren!

Bekijk alle acties in jouw buurt