Vrijwilligersbijeenkomst Ooststellingwerf

1 oktober 2019

Vrijwilligersbijeenkomst Zwerfafval in Oostellingwerf

De gemeente Ooststellingwerf organiseerde begin september weer een leuke zwerfafvalbijeenkomst voor vrijwilligers. Als spreker vertelde zwerfafvalgoeroe Peter Smith hoe hij zijn ergernis over zwerfafval heeft omgezet in actie.

Daarna overlegden de vrijwilligers over het schoonhouden van de 13 dorpen binnen de gemeente. Zij tekenden met elkaar hun gebieden in op de kaart van Supporter van Schoon. Hiermee geven zij aan dat zij dit gebied als schoongebied kiezen en proberen schoon te houden. De vrijwilligersbijeenkomsten over zwerfafval helpen om elkaar als Supporters te motiveren.

In verschillende dorpen binnen Ooststellingwerf, zoals in Oosterwolde, Appelscha en Donkerbroek, zijn al enige jaren (groepen) vrijwilligers actief die regelmatig zwerfafval opruimen. Deze bijeenkomst stelde hen in de gelegenheid elkaar weer eens te ontmoeten en met elkaar van gedachten te wisselen. Er ontstonden tussen de aanwezigen leuke gesprekken en natuurlijk werden ervaringen uitgewisseld.

De gemeente hoopt dat door dit soort bijeenkomsten inwoners geïnspireerd raken en zich ook willen inzetten als vrijwilliger en daardoor Supporter van Schoon worden. 

 

Ingestuurd door: Gemeente Ooststellingwerf