Tips: Zó loop je een Schone Avond4daagse

24 mei 2019

Web 20170606 Avond4daagse Duiven 300Dpi 1384

De Avond4daagse is hartstikke leuk, maar een Schone Avond4daagse is nog véél leuker! Met handige tips en inspiratie maken we van elke dag een schoon feestje.

Het avondvierdaagseseizoen is aangebroken! In heel Nederland worden de komende maanden weer wandeltochten georganiseerd. Dit jaar kun je ook een Schone Avond4daagse lopen, met speciale aandacht voor het schoonhouden van de route. Vorig jaar sloegen de Avond4daagse en NederlandSchoon al op 176 plekken de handen ineen. Door scholen en ouders te betrekken en afvalzakken uit te delen werden daar de looproutes een stuk schoner. In dit wandelseizoen gaan we dat op zo’n 300 plekken doen. Voor ruim 300.000 kinderen. Ook extra aandacht besteden aan 'schoon'? Bekijk dan onze tips en inspiratie. Veel wandelplezier!

KIJKEN: DOLORES GEEFT TIPS
Dolores Leeuwin, onder andere bekend van het Klokhuis, is ook Supporter van Schoon. Bekijk hier het filmpje met haar tips voor het lopen van een Schone Avond4daagse:ZINGEND AAN DE WANDEL MET HET SCHONE AVOND4DAAGSE-LIED
Speciaal voor de Schone Avond4daagse is er een lied gemaakt: ‘We houden het schoon’. Luister het een paar keer en je krijgt het niet meer uit je hoofd. Check hier de video om alvast te oefenen en zing mee:

EXTRA: DOE DE SCHONE AVOND4DAAGSE QUIZ THUIS, OP SCHOOL OF BSO!
Als opwarmertje kunnen kinderen de Schone Avond4daagse Quiz spelen. Daarin leren ze bijvoorbeeld hoe lang de natuur erover doet om kauwgom af te breken en waarom een appelklokhuis ook in de afvalbak hoort. De quiz wordt in twee teams gespeeld. Ouders of de leerkracht kunnen de quizmaster zijn. Wie weet het meeste over (zwerf)afval?

GA NAAR DE QUIZ

SCHONE AVOND4DAAGSE 2019
Half mei waren we al te gast in de wijk Princenhage in Breda tijdens de Week van de Avond4daagse. De wandelorganisatie daar is een van de ruim 300 organisaties die speciale aandacht aan een schone route schenkt en een Schone Avond4daagse houdt. Het was een schoon feestje en dat zag er zo uit: