Suske en Wiske komen in actie tegen de plasticsoep

11 april 2019

Cover Lambikplastiek

In het nieuwe Suske en Wiske-album ‘Lambik Plastiek’ zoeken de populaire striphelden een oplossing voor de plasticsoep in de oceanen. In de strip zit een extra bijlage over de plasticsoep.

HET VERHAAL
Wanneer Suske en Wiske een aangespoelde walvis redden die na het eten van plastic zwerfafval doodziek is, besluiten Lambik en professor Barabas een oplossing te vinden voor de plasticsoep in onze oceanen. Polly Ettileen, een plasticfabrikante met een ongezonde liefde voor het materiaal, kaapt de uitvinding en past deze zodanig aan dat ze er de hele wereld mee in plastic kan veranderen. Gelukkig komen Suske en Wiske achter de snode plannen van plastic Polly en ze zetten alles op alles om haar te stoppen. SAMENWERKING MET THE OCEAN CLEANUP EN SEA LIFE
De extra bijlage over de plasticsoep kwam tot stand in samenwerking met The Ocean Cleanup, de organisatie van de  Nederlandse uitvinder en plasticvechter Boyan Slat. Wie de strip heeft, kan trouwens gratis naar SEA LIFE in Scheveningen of Blankenberge (BE): op vertoon van het album, krijgt 1 kind gratis toegang onder begeleiding van minimaal 1 betalende volwassene.LAMBIK PLASTIEK IN DE KLAS
Met de strip en het dossier hebben leerkrachten een lespakket in handen om hun leerlingen bewust te maken van de problematiek rond de plasticsoep: zo leren ze hoe ze andere plasticvechters kunnen helpen om onze oceanen weer schoon te krijgen. Speciaal voor kinderen uit groep 7 en 8 is er extra lesmateriaal beschikbaar waar je als leerkracht direct mee aan de slag kunt.

Én voor veel tekenplezier:

Download hier de kleurplaat

Het album Suske en Wiske - Lambik Plastiek kost € 6,99 en is te koop bij supermarkten, boekhandels en online via onder andere bol.com.