Schone cadeautip: Bubble Buddy van Foekje Fleur

29 oktober 2018

Blok 2

Iedereen zou graag wat minder plastic afval willen creëren, maar waar te beginnen? Daarop bedachten GoodtoGive en Foekje Fleur een nieuw product: Bubble Buddy.

Deze zeephouder met speciale rasp helpt je over te stappen van vloeibare zeep in plastic flessen, naar verpakkingsvrij blokzeep. Door met de rasp een kleine hoeveelheid zeep boven een emmer met warm water te raspen, heb je zo een lekker fris sopje. Wij zijn fan!

FOEKJE FLEUR: EEN VROUW MET EEN SCHONE MISSIE!
Ontwerpster Foekje Fleur zamelde afgelopen jaar het materiaal in voor Bubble Buddy, die voor 98% bestaat uit gerecyclede plastic zeep flessen en emmers. Bubble Buddy wordt in Nederland geproduceerd en verschijnt in 8 frisse tinten. Hij is verpakt in een grappige giftbox -ontworpen en geïllustreerd door Rachel Sender- samen met een stuk biologisch, vegan en palmolie-vrije huishoudzeep van het Utrechtse Werfzeep, zodat je direct aan de slag kunt.

"Ik zie het overal om me heen, de wil is er wel, maar het is gewoon niet makkelijk om de supermarkt uit te komen zonder een winkelwagentje vol plastic verpakkingen. Ik hoop dat Bubble Buddy op laagdrempelige wijze een kleine gedragsverandering in gang kan zetten, die je leven leuker maakt - en de wereld mooier." - Foekje Fleur.

Meer informatie over de producten van Foekje Fleur, zoals ook The Bottle Vase, vind je hier.