Plog-actie in Emmen levert grote vangst op

24 september 2019

Plog actie senioren

Dinsdag 24 september hebben 8 enthousiaste senioren gehoor gegeven aan de oproep om deel te nemen aan de plog-actie geïnitieerd en georganiseerd door de gemeente Emmen in samenwerking met de Buurtsportcoaches senioren.

Ploggen komt van origine uit Zweden en is een leuke manier om in beweging te zijn én tegelijkertijd onderweg zwerfvuil op te ruimen. De ochtend begon met een ontmoeting onder het genot van koffie en thee in Woonzorgcentrum Valkenhof in Emmen. Hier stonden de attributen klaar die nodig zijn voor het ploggen  en na een uitleg van de Zwerfvuil coördinator van de gemeente Emmen werd de actie gestart.

In twee groepen werd de route naar de Grote Rietplas gewandeld en schoongemaakt. Onderweg werden er goede gesprekken gevoerd en voorbijgangers gaven tips over plekken waar veel vuil ligt, er werd ergernis gedeeld, maar vooral ook bewondering en waardering voor deze actie.

Spontaan meldde zich ook een nieuwe vrijwilliger die mee wil helpen om haar leefomgeving schoon te houden. Na ruim een uur waren we terug met een behoorlijke ‘vangst’ van 8 volle vuilniszakken. De deelnemers zijn gemotiveerd om vaker mee te werken; een schone buurt is zoveel mooier!

In het filmpje van deze ochtend zie je een korte impressie van deze charmante actie!


Ingestuurd door: Gemeente Emmen