Piet Paulusma in het zonnetje gezet voor inzet Friesland 100% zwerfafvalvrij

28 november 2019

Supporter van Schoon Piet Paulusma

Piet Paulusma is deze week verrast met een ‘100% schoongezicht’. De weerman maakte zijn eigen schoongebied aan en houdt op die manier zijn woonplaats Harlingen zwerfafvalvrij. Piet, bedankt voor je inzet om Friesland 100% zwerfafvalvrij te krijgen!

Piet Paulusma is een echte Supporter van Schoon omdat hij zich enorm inzet voor een zwerfafvalvrije omgeving. Hij heeft zijn schoongebied op de kaart gezet en houdt zijn buurt écht netjes. “Als trotse Harlinger beschouw ik het als vanzelfsprekend dat ik mijn steentje bijdraag aan een zwerfafvalvrije omgeving, maar het is de samenwerking die het verschil maakt,” aldus Piet. “Ik vind het fantastisch dat zoveel mensen zich met elkaar inzetten om Friesland 100% zwerfafvalvrij te maken. Ik hoop dat nog meer Friezen ons voorbeeld zullen volgen en hun eigen stukje schoongebied vastleggen. Op die manier gaat onze 100% zwerfafvalvrije missie zeker slagen.”

Levensecht schilderij

De schoonheid van een zwerfafvalvrij landschap kun je laten zien door er een foto van te maken en die in een abri te hangen… óf je laat de foto weg, en je gebruikt de abri als een levensecht landschapsschilderij waardoor voorbijgangers met nog meer aandacht naar de omgeving kijken. De komende tijd worden meer Supporters van Schoon voor het voetlicht geplaatst en beloond met een persoonlijk 100% schoongezicht. De transparante abri’s (zie foto) worden op diverse plekken in Friesland neergezet. De frames gaan zoveel mogelijk op in de natuur en zijn geproduceerd van duurzaam materiaal.

Net als Piet Paulusma kan iedereen zijn of haar eigen stukje schoongebied vastleggen, met als doel Friesland volledig schoon te houden. Doe mee en zet ook jouw stukje schoon op de kaart! 

Foto: Bram Oostdijk