Juttersgeluk: geraapt en gemaakt voor jou

10 juli 2019

Dsc 2213 Medium (1)

Zwerfafval troep? Daar denken de vrijwilligers van Juttersgeluk anders over. Zij gaan een paar keer per week naar het strand om aangespoeld plastic, touw, metaal, papier en hout op te rapen. Van het gevonden materiaal creëren ze vervolgens nieuwe, unieke producten in hun atelier. Dat noemen wij strandjutten 2.0!

Strandjutten is volgens Juttersgeluk een mooie manier om samen aan een duurzame toekomst te werken. Het strand wordt schoongemaakt én er worden grondstoffen verzameld voor nieuwe producten. 

VAN SHREDDER EN PLATENPERS NAAR SURFPLANK EN ARMBAND
In het upcycle atelier hebben de vrijwilligers de volle aandacht voor het productieproces. Het geraapte plastic wordt eerst zorgvuldig geselecteerd, gesorteerd en schoongemaakt. Met de gevonden materialen voor ogen wordt een ontwerp gemaakt. Daarna is het vooral het vakkundige handwerk en de liefdevolle afwerking die de producten zo mooi maken. Om het zware werk van plasticbewerking te ondersteunen, gebruikt Juttersgeluk een paar stoere en slimme machines: een shredder, een platenpers en een petflesdradentrekker. 


Wil jij de leuke en unieke producten van Juttersgeluk shoppen? Dat kan bij deze verkooppunten in Haarlem.

PLASTICSOEP: KANSEN VOOR HET OPRAPEN!
(Ver)blijf je deze zomer in Nederland? Ga dan eens langs het pop-up atelier van Juttersgeluk in Zandvoort. Doe mee met een beach clean-up of een recycle workshop. Er is ook een mooie foto- en product expositie te zien over hun liefde voor mens en milieu. Bekijk hier het volledige programma.