In 3 stappen een actie aanmelden met jouw gemeente

30 januari 2019

Web LOD2017 Harmelen 300Dpi 8984 (1)

Op zaterdag 23 maart vindt het Landelijke Opschoondag plaats, hét moment om samen met de buurt meer bewustzijn rondom zwerfafval te creëren. Meedoen is vaak hartstikke leuk en is eigenlijk heel eenvoudig. Vooral met het stappenplan dat we voor je hebben gemaakt.

Jouw gemeente doet mee aan de Landelijke Opschoondag wanneer je een actie organiseert waarbij een buurt wordt schoongemaakt. Dat kan met een kleine groep of met een hele grote, je kunt de stoep schoonmaken of het hele park, en je kunt het met bekende collega's doen of met een hele club onbekende buren. Wat je ook doet: het is goed om je actie eerst even aan te melden op onze website. Zo breng je anderen eenvoudig op de hoogte van jouw deelname, nodig je mensen makkelijk uit en kunnen wij je van handige materialen voorzien.

ZÓ DOE JE EENVOUDIG MEE!
1. Meld je opschoonactie aan op onze website
Organiseer je voor het eerste een actie? Dan moet je eerst even een account aanmaken als gemeente. Ben je al bekend bij ons? Log dan in met je bestaande gegevens. (Je kunt je wachtwoord even opnieuw aanvragen als je dat niet meer kunt vinden.) 

Een actie aanmelden

2.  Is de opschoonactie van je gemeente aangemeld?
Mooi! Dan kun je nu (gratis) materialen bestellen in onze webshop én krijg je in jouw account toegang tot een gepersonaliseerde promokit. Van poster tot banier en van afvalzakken tot handschoenen: wij sturen je op wat je nodig hebt om met alle deelnemers aan de slag te gaan.

3. Inspireer anderen en laat je zien
Laat aan zoveel mogelijk mensen zien dat jouw gemeente zich inzet tijdens de Landelijke Opschoondag. Dat kan via de krant, via de mail, met posters en op social media. Zelf aan de slag op social? Gebruik dan #LOD2019 en #iedereendoetmee in je berichten. 


NIET EEN EIGEN ACTIE ORGANISEREN, MAAR WEL MEEDOEN?
Dat kan natuurlijk ook. Door in te haken bij een initiatief in de buurt. Sponsor ze als gemeente bijvoorbeeld met materialen. Of zorg dat ze tijdens de pauze op iets lekkers getrakteerd worden. 

Bekijk alle acties in de buurt


INSPIRATIE VOOR DE LANDELIJKE OPSCHOONDAG 2019
Door het hele land worden allerlei opschoonacties aangemeld door gemeenten. Hier vind je ter inspiratie een aantal originele acties.