Dit is het schoonste strand van Nederland in 2019

30 juli 2019

Web Strandencampagne.2.Svs[1]

Noord-Beveland (Zeeland) heeft het schoonste strand van Nederland in 2019. Dat werd bekendgemaakt in Zandvoort tijdens de uitreiking van de prijzen voor onder andere het Schoonste Strand van Nederland en het Beste Paviljoen.

De jury noemde de winst van Noord-Beveland een terechte beloning voor de goede samenwerking tussen ondernemers en overheid: "De Nederlandse stranden worden ieder jaar weer een beetje schoner en Noord-Beveland stak er met kop en schouders bovenuit. Van de parkeerplaats tot het paviljoen klopt hier vrijwel alles. Gemeente en ondernemers werken hier goed samen en dat vertaalt zich in een strand dat op alle punten uitstekend presteert." Het lijkt aanstekelijk: langs de gehele Nederlandse kust wordt het ieder jaar schoner.


STRANDVERKIEZINGEN 2019
Ook dit jaar combineerde organisator Strand Nederland de Strandverkiezingen met de verkiezing van het Beste Strandpaviljoen. Een logische keuze, omdat 'schoon' steeds meer deel uitmaakt van de kwaliteit van de stranden en de paviljoens.


Bekijk alle verkiezingsuitslagen

Strand Nederland organiseerde de verkiezingen in samenwerking met de Green Deal Schone stranden, Stichting NederlandSchoon, Koninklijke Horeca Nederland, Blauwe Vlag/Green Key en horecavakblad Entree.

Van een schoon strand geniet je nóg meer. Daarom hebben we 6 tips verzameld voor iedereen die de kust graag zwerfafvalvrij maakt en houdt.