Containerramp Waddenzee: zo blijf je op de hoogte

10 januari 2019

Web 20160810 Beachcleanup 300Dpi (20 Van 29)[1]

Het zal niemand ontschoten zijn: de containerramp die onze prachtige Waddenzee teistert. Na de ramp op 2 januari kwamen meteen duizenden mensen in actie om de stranden, duinen, kwelders en dijken in het Wadden- en kustgebied weer afvalvrij te maken. Hartverwarmend en zo hard nodig.

Hoewel er tot nu toe, dankzij de enorme inzet van vrijwilligers, vissers en militairen honderden tonnen aan troep is verwijderd, blijft er ook met elk getij weer nieuw afval aanspoelen. De containerramp raakt iedere Supporter van Schoon natuurlijk in zijn hart. Daarom vragen wij jullie om in actie te komen waar en wanneer het kan. Samen staan we sterk en zorgen we ervoor dat het Waddengebied de komende weken en maanden verder wordt opgeruimd.

VOLG #WADDENCLEANUP EN #HELPWAD 
Blijf via de website van de Waddenvereniging op de hoogte van komende opruimacties in het Waddengebied. Via twitter en facebook informeren zij ook over de vele lokale initiatieven om het afval van de containerramp verder op te ruimen. Volg in ieder geval de hashtags #waddencleanup #helpwad en #opruimactie.

De website van Gemeente Het Hogeland is het centrale informatiepunt over opruimacties van de Groningse Noordkust. Net als het gemeentelijke twitteraccount en de facebookpagina. Alle informatie over gecoördineerde opruimacties is ook vindbaar via hashtag #actiegroningernoordkust.

Tot slot kun je de websites van Wetterskip Fryslân en Waterschap Noorderzijlvest in de gaten houden voor het laatste nieuws omtrent containerramp Waddenzee.