Bedrijven uit Noardeast-Fryslân en Dantumadiel doen mee aan Afvalestafette

20 februari 2020

Afvalestafette Kollum

De Afvalestafette is donderdag 20 februari gestart in de gemeente Noardeast-Fryslân en de gemeente Dantumadiel. Dit is een landelijke actie, waarbij ondernemers elkaar uitdagen voor een zwerfafvalvrije omgeving.

Een aantal medewerkers van beide gemeenten gingen tijdens hun lunchwandeling met een prikstok en vuilniszak op pad. Samen met wethouder Engbert van Esch (Noardeast-Fryslân) en wethouder Rommy Kempenaar (Dantumadiel) ruimden zij het gebied rondom de gemeentehuizen in Kollum en Damwâld op. Later op de dag droegen beide wethouders ‘de prikstok’ over aan de volgende deelnemers, Jumbo Kollum en Albert Heijn Damwâld.

De supermarkteigenaren geven het Afvalestafette-pakket, met daarin het materiaal voor een goede opschoonactie, over een paar dagen door aan een andere onderneming. Bedrijven kunnen zich via supportervanschoon.nl opgeven en het gebied selecteren dat zij schoon willen maken en houden.

Afvalestafette
De actie is een ook onderdeel van 100% Zwerfafvalvrij Friesland, de aanpak die in samenwerking met de Friese gemeenten, Circulair Friesland, Omrin, de Friese Milieu Federatie en NederlandSchoon wordt uitgevoerd. Doel van de Afvalestafette is om iedereen te betrekken bij het zwerfafvalvrij maken en schoon houden van de omgeving.

Ingezonden door Gemeente Noardeast-Fryslân