Aantal vrijwillige opruimers Emmen passeert de 100

19 september 2019

Supporters van Schoon ruimen op

De 100ste opruimer van de gemeente Emmen is bekend, of eigenlijk moeten we zeggen: opruimers 100 en 101, want het gaat hier om een duo: Lizzy en Danila.

Ze zijn allebei 9 jaar en zitten op de Kardinaal Alfrinkschool in groep 6, bij juf Kimberley. Donderdag 5 september werden ze op school verrast door wethouder René van der Weide. Hij bracht hesjes, grijpers en zakken om het opruimen makkelijker te maken.
Behalve de opruimspullen kregen Lizzy en Danila een drie-maanden-abonnement + 5 vrijkaartjes voor het nieuwe zwembad. De hele klas, maar vooral de twee opruimtoppers waren blij verrast.

“Het opruimen begon toen we langs de speeltuin fietsten, daar lag heel veel afval”, vertelt Lizzy. “We zijn afgestapt en hebben het voorzichtig opgepakt en in mijn fietsmand gelegd. Thuis gooiden we het in de container.” Danila: “Soms was het best vies, zoals blikjes waar nog wat in zat, of afval van McDonald’s. Lizzy’s moeder heeft toen bij de gemeente gevraagd om grijpers en handschoenen. Maar dat ze dat vandaag op school zouden brengen, wisten we echt niet.” Lizzy: “Ik vind het slecht dat mensen overal troep neergooien terwijl er prullenbakken staan, dan wordt het een bende. Het is ook heel slecht voor de dieren, die kunnen in de rommel stikken.” Danila knikt hartgrondig.
Zo is het maar net.

Het opruimvirus is inmiddels overgeslagen naar de hele klas. “Binnenkort organiseren we een opruimdag, dan ruimen we het hele schoolplein op met z’n allen.”

 

Ingestuurd door: Gemeente Emmen