4 tips voor een schone Sinterklaasintocht

13 november 2019

800Px Sinterklaas Op Paard

De Sint doet ons kikkerlandje weer aan. En in bijna elke gemeente komt hij deze maand langs. Helaas blijft na een feestelijke intocht vaak zwerfafval achter. Lees onze vier beste tips voor een schone Sinterklaasintocht.

  1. Snacks in bakjes, drinken in bekers

Sta je op de Sint te wachten en heb je iets te eten mee? Doe het in herbruikbare bakjes en bekers. Het is een kleine moeite en zo laat je geen afval achter.

  1. Pak het op, neem het mee

Zie je zwerfafval liggen tijdens intocht? Pak het op en gooi het in de afvalbak. Of neem een afvalzakje mee voor je eigen afval óf dat van een ander.

  1. Slim strooigoed

Ook een tip voor Sint en Piet zelf. Gooi niet lukraak snoepjes in het publiek. Denk na over wat er na het feestje achterblijft. Voorkom dat de locatie van de intocht achteraf bezaaid ligt met snoeppapiertjes of pakpapier. Geef de traktaties bijvoorbeeld direct aan de kinderen. En kijk of je verpakkingsmaterialen kunt vermijden.

  1. Organiseer een opruimactie

Hoe netjes een intocht ook georganiseerd is, er zijn achteraf altijd snoeppapiertjes of verpakkingsmaterialen te vinden. Wil je het feestje een zoete nasmaak geven? Organiseer een opschoonactie op de dag na de intocht.

Foto: Wikimedia Commons