verhalen-sportieve-clean-up-schiedam

In Schiedam zijn op de Landelijke Opschoondag (19 maart 2016) de acties ‘Schone club loont’ en ‘Schone school loont’ van start gegaan. In het kader van Schoon Belonen worden sportverenigingen en scholen in de gemeente worden opgeroepen om samen met leerlingen en leden hun terrein schoon te houden en plastic verpakkingsafval en drankenkartons te scheiden. Met het Clean Up spel wordt op een leuke manier aandacht besteed aan zwerfafval. 

Het spel 

Tijdens het Clean Up spel ruimen kinderen van 6 tot 12 jaar in groepjes zwerfafval. Het zwerfafval dat ze vinden moeten ze, zo snel mogelijk, per stuk naar een afvalbak die centraal op het sportveld staat brengen. Elk stuk zwerfafval wordt door hun sportleraar afgetekend op speciale scorekaarten. Met elk gevonden stuk afval kan punten verdiend worden.
Na het opruimen mogen de deelnemende kinderen maximaal 3 keer op het speciale Supporter van Schoon goaldoek schieten om extra punten te scoren. Elk type zwerfafval heeft zijn eigen puntenaantal. Als alle spelrondes voorbij zijn pakt de sportleraar met een grijper afval uit de afvalbak en geeft een korte les over afbraaktijden. 

Medailles en bidons

Het team met de meeste punten wint een gouden medaille, de tweede plaats krijgt een zilveren medaille, de derde plaats een bronzen en het team dat vierde wordt krijgt keycords met een sleutelhanger. Alle kinderen die meedoen krijgen een Schoon Loont bidon of een Dopper. Meer weten?

Kijk op de Supporter van Schoon pagina van de gemeente Schiedam. Of bezoek de Facebook pagina van Schoon Loont

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 235031 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Warming up wordt Clean UP!

In Schiedam zijn op de Landelijke Opschoondag (19 maart 2016) de acties ‘Schone club loont’ en ‘Schone school loont’ van start gegaan. In het kader van Schoon Belonen worden sportverenigingen en scholen in de gemeente worden opgeroepen om samen met leerlingen …

Lees meer
Verhalen
....

Spelregels Schoon Loont!

Een competitie is natuurlijk geen competitie zonder dat er een aantal spelregels zijn waaraan je school of sportvereniging moet voldoen om mee te dingen naar de titel Schoonste Sch…

Lees meer
Verhalen, Schiedam