Ervaring in de praktijk: Voetbalvereniging DVS ‘33

Willem Bijdevier is betrokken bij de onderhoudsploeg van voetbalvereniging DVS ’33. Hij reageert enthousiast op de vraag wat de ervaringen zijn bij zijn club met de Schoon Belonen actie. “Het loopt als een malle. Vanaf het begin tot nu toe hebben we al 47 zakken ingeleverd. Voornamelijk petflesjes. Langs de voetbalvelden staan Kliko afvalbakken, die we wekelijks leeggooien in een grote afvalcontainer. Maar eerst halen we met een tang de flesjes eruit. Die gaan apart in de speciale Schoon Belonen containers.”

Voorbeeld doet volgen
Regelmatig wordt op de website van de club aandacht gevraagd voor de inzamelactie. De leden en hun thuisfront doen flink mee. Zij nemen flesjes en blikjes mee van huis. Ook op het prikbord in het clubhuis hangt informatie. “Na een training of wedstrijd is het goed napraten en drinken in het clubhuis. En dat drinken zit in petflesjes. Dat levert zo weer een volle zak op! Want als er van een elftal eentje zijn lege flesje in de container gooit, dan volgt de rest vanzelf.” DVS ’33 bestemt de vergoeding van Schoon Belonen voor de clubkas, zodat het de hele club ten goede komt.

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 235218 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.