Een opruimapp in de wijk Angelso

Ate de Jong heeft met nog een paar wijkbewoners een opruim-app in Angelslo. “Ik ergerde me altijd wel al aan blikjes en rommel op straat. In 2018 deed ik mee met de landelijke Opschoondag hier in de wijk. Dan kom je erachter hoe weinig moeite het eigenlijk is om op te ruimen. Met een klein groepje hadden we in korte tijd de hele Statenweg schoon. Onderweg wat kletsen over politiek en andere dingen, en voor je het weet is het klaar. En zo gaat het nu ook met de app. Een van ons plaatst een oproepje, wie tijd en zin heeft, gaat mee. We gaan een paar keer per maand op pad, wandelen en onderweg opruimen. Vaak lopen we langs de Statenweg richting zwembad, soms gaan we naar het bos. Als je bedenkt hoeveel scholieren hier iedere dag langs komen, dan valt het eigenlijk reuze met de rommel.  Bovendien, de rommel komt echt niet alleen van de jeugd, hoor! Ga na een voetbalwedstrijd maar eens kijken bij de Rondweg, dan ligt de berm helemaal vol met troep, zeker bij het stoplicht. Ik weet niet waarom mensen dat doen, misschien omdat ze hier niet wonen of omdat hun  vrouw niet mag weten dat ze bier drinken? Zeg het maar. 

Ik ruim niet op vanwege al het plastic in de oceanen, daar ben ik niet mee bezig, ik erger me gewoon aan rommel op straat. En als ik boodschappen doe, ga ik echt niet de hele parkeerplaats schoonmaken, maar als er een blikje op mijn route ligt, ruim ik het wel op. Ik hoop dat mensen die dat zien het vervolgens zelf ook gaan doen, want het is echt een kleine moeite. Als iedereen af en toe es wat opraapt, blijft er weinig zwerfvuil over. Jaren geleden las ik eens een spreuk: ‘Erger je niet aan de rommel, ruim het op.’ En zo is het.”

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 234377 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Knalgroene afvalbakken in Emmen

True Foto: Dexter Dekker fotografie

Bij meerdere winkels in de gemeente Emmen staan binnenkort knalgroene afvalbakken op de stoep. De landelijke organisatie Nederland Schoon stelt er 100 gratis beschikbaar voor ondernemers uit de gemeente Emmen. De afvalbakken moet…

Lees meer
Verhalen, Emmen

Opruimactie Torflang

True Zaterdagochtend 13 april vond een opschoonactie in de Torflang plaats. Onder begeleiding van Lefier, Sedna, Buurtsupport, Area, EOP Angelslo en de gemeente ging men met een priksto…

Lees meer
Verhalen, Emmen