LOD 2015-Den Haag Perenstraat

Poep, peuken, vuurwerkresten, kauwgom, kerstversiering, lolliestokjes en ballonresten werden opgeruimd door vier jonge enthousiaste kids en hun ouders tijdens de dag van ‘Supporters van Schoon’ op 28 maart.

Met vuilniszakken, vuilgrijpers, handschoenen en kaplaarzen werd er een hele vuilniszak vol rommel van de stoepen en uit de perkjes opgehaald. Het was een natte koude dag, dus na ruim een uur vuil rapen aten we met z’n allen een warm broodje worst en dronken we een smoothie. “Gaan we morgen weer?” vroegen de kinderen al broodjes etend. Mooi om te zien dat kinderen zo enthousiast kunnen zijn over vuil oprapen! Jong geleerd is oud gedaan.

 

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 235031 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

SvS Den Haag - Tamara Strien

“Ik ben hier in Den Haag gaan studeren en woon in een studentenflat. Dat is wel iets anders dan in het kleine dorp waar ik vandaan kom. We hebben een ondergronds afvalsysteem, maar meestal ligt daar veel afval omheen. Te vies om op te pakken. Zelf gooi ik nooi…

Lees meer
Verhalen, Den Haag

SvS - Hasan - Den Haag

“Afval gaat in de bak. Soms ruim ik ook op wat ik op straat zie liggen en spreek ik mensen aan wanneer ze iets op de grond gooien. Hoe ze dan reageren, verschilt heel erg.”

Hasan, …

Lees meer
Verhalen, Den Haag