Excelsior laat zien dat ze schoon belangrijk vinden

Korfbalvereniging Excelsior is op veel vlakken bezig met een betere leefomgeving. Voorbeelden van maatregelen om het milieubewustzijn bij leden te vergroten, zijn de aanleg van zonnepanelen en een nieuwe manier van afvalverwerken.

“We zitten midden in een natuurgebied, dus op deze manier willen we laten zien dat we een schone leefomgeving op het sportpark belangrijk vinden,” zegt bestuurslid Leen van den Hooff van Excelsior. “Leden zijn heel enthousiast en het scheelt ons kosten bij het ophalen van restafval.” Voor de opschoonacties krijgt de club een financiële beloning van de gemeente. Die gebruiken ze voor jeugdactiviteiten. 

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 235168 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

SvS Delft - Koen en Gijs

“Wij hebben geld ingezameld voor Serious Request 2014. Daarom zijn we afval gaan rapen bij ons in de buurt en mensen konden ons sponsoren per stuk of per zak. We hebben meer dan 1500 stuks afval geraapt en 700 euro binnengehaald! Daar zijn we heel trots op. We…

Lees meer
Verhalen, Delft

SvS-Peet Vermeulen Delft

“Nu ben ik klompen aan het verkopen maar tijdens de Landelijke Opschoondag was ik het Groene Mannetje. Samen met vrijwilligers, natuurcentrum Papaver en de Natuurschuur hier uit De…

Lees meer
Verhalen, Delft