"De vergoeding gaat naar extra educatie"

Montessorischool Jan Vermeer organiseert regelmatig zwerfafvalacties. Zo brengen ze kinderen bij dat afval niet op de grond hoort, maar in de juiste afvalbak staat centraal op school.

Voor het verzamelen van blikjes, flesjes en dergelijke krijgt de school een vergoeding. “De afvalbakken worden opgehaald door de gemeente en het geld dat we daarvoor krijgen, besteden we aan zichtbare dingen op school,” zegt leerkracht bovenbouw Krista Kettner van de school. “We besteden het aan een activiteit of extra educatie. Zo blijven de kinderen gemotiveerd, omdat ze zien wat ze ervoor terugkrijgen als ze afval op een juiste manier verzamelen.”

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 235168 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

SvS Delft - Koen en Gijs

“Wij hebben geld ingezameld voor Serious Request 2014. Daarom zijn we afval gaan rapen bij ons in de buurt en mensen konden ons sponsoren per stuk of per zak. We hebben meer dan 1500 stuks afval geraapt en 700 euro binnengehaald! Daar zijn we heel trots op. We…

Lees meer
Verhalen, Delft

SvS-Peet Vermeulen Delft

“Nu ben ik klompen aan het verkopen maar tijdens de Landelijke Opschoondag was ik het Groene Mannetje. Samen met vrijwilligers, natuurcentrum Papaver en de Natuurschuur hier uit De…

Lees meer
Verhalen, Delft